5 оригінальних рецептів глінтвейну для затишної зими

5 оригінальних рецептів глінтвейну для затишної зими

З приходом холодної пори ми різко змінюємо улюблений коктейлі й смузі на гарячі напої. Хтось полюбляє какао з маршмеллоу, інші насолоджуються капучино, а треті обирають духмяний глінтвейн. Ми хочемо додати тобі трошки різдвяного настрою і наповнити твою оселю справжнім ароматом зими. Тому бери на замітку рецепти смачних глінтвейнів для затишного вечора. 

Гранатовий глінтвейн

Вилий улюблене біле вино у каструлю і добре нагрій, додавши меду, кориці, шматочки яблука, гвоздики та імбиру. Перед подачею прикрась напій зернятами граната і дай настоятись. Смачного!

Глінтвейн із журавлиною

У великій мисці змішай журавлиний сік, трохи цукру, корицю та бадьян. Вари на малому вогні протягом 15 хвилин. Додай сухого червоного вина, лимон і журавлину. Доведи напій до кипіння. Подавай глінтвейн теплим.

Грушевий глінтвейн

Наріж яблуко та грушу на тонкі слайси. Додай фрукти в каструлю разом із соком половини лимона. Настала черга приправ. Не завадить паличка кориці й гвоздика. Залий фрукти улюбленим білим вином і грій на малому вогні протягом 10 хвилин.

Шоковейн

До червоного вина додай кориці, меду, перцю та гвоздики. Доведи до кипіння. В окремій мисці нагрій молоко й висип у нього тертого чорного шоколаду. З’єднай вино із шоколадною сумішшю і розлий по келихах.


Глінтвейн з ананасом

Для тих, хто не готовий прощатися із тропіками навіть взимку, існує рецепт ананасового глінтвейну. Обери солодке червоне вино і додай корицю, свіжий імбир, ваніль та гвоздику. Нагрій суміш і подавай зі шматочками свіжого ананасу.

Текст Даша Андрійчук

Джерело